FAQ's : Veel gestelde vragen

Hoe wordt het gordijn bevestigd ?
Bij elk La Tenda deurgordijn wordt een aluminium h- montage-profiel meegeleverd, waardoor u het gordijn boven op het deurkozijn of wand kunt bevestigen. 4 schroeven worden altijd meegeleverd, en wanneer er in uw situatie niet geschroefd kan worden, dan kan het montageprofiel ook met sterke dubbelzijdige powerbond (TESA) worden vastgemaakt. Deze vindt u in elke doe-het-zelf-zaak.

In welke afmetingen zijn de La Tenda deurgordijnen leverbaar ?
De deurgordijnen zijn leverbaar in de maten 90x210cm, 100x230cm, 120x230cm en 140x230cm.

Deurgordijnen in de maten 120x230cm en 140x230cm kunnen op aanvraag alvast centimeter-nauwkeurig op exact de gewenste breedte-maat geleverd worden. Velmeldt u dit dan a.u.b. - samen met deze exact gewenste breedte - onder opmerkingen in het bestelproces.
De nieuwe BELLANO deurgordijnen uit de La Tenda PRO  collectie zijn in hoogte ook extra (kamer)hoog leverbaar, 250cm dus. 

Kunnen de La Tenda deurgordijnen en de gebruikte gordijn-profielen ook worden ingekort ?
Dat kan vrij eenvoudig. De gebruikte profielen zijn uit aluminium, en daarom met een ijzerzaag gemakkelijk in te korten. De meeste La Tenda gordijnen zijn uit PVC strengen, en deze zijn met een schaar prima af te knippen op de gewenste lengtemaat, ongeveer 2cm boven de grond.

Ik heb het gordijn uit de doos gehaald en het hangt nu, maar niet mooi recht. Wat kan ik doen ?
De La Tenda PVC gordijnen hebben tijd en vooral warmte nodig om 100% goed uit te hangen. Bij warm zomerweer gaat dit veel sneller dan bij een deurgordijn dat in een koudere maand wordt aangeschaft. U kunt dit uithang-proces versnellen door het gordijn, nadat u het heeft opgehangen, in 2 helften te verdelen in 2 samengebonden bundels. De onderste 1½ meter van beide bundels verwarmt u vervolgens een 10-tal minuten met hete lucht uit een haarföhn of hete-lucht-pistool. Door de hitte worden de slierten soepel en gaan door de zwaartekracht mooi recht hangen.
Let op: De warmtebron niet te lang op één plek of TE dicht erop, want dan kan de PVC gaan smelten.

Kan ik het deurgordijn ook aan het plafond bevestigen ?
Ja dat kan. Wij verkopen diverse maten G-profielen. Deze bevestigt u aan het plafond, waarna u het deurgordijn eenvoudig ‘daarin’ ophangt.
 
Kan ik het gordijn in weer en wind buiten laten hangen ?
De La Tenda deurgordijnen zijn weerbestendig, dus JA, u kunt deze buiten laten hangen wanneer het bijvoorbeeld regent of hard waait.

Hoe berg ik het deurgordijn op in de winterperiode ?
Wij adviseren om het deurgordijn in de winterperiode ergens op zolder of in de schuur op te hangen, zodat het gordijn ook in het voorjaar daarna meteen mooi recht hangt wanneer u het weer gebruikt. Ergens wegleggen kan natuurlijk ook, maar wij adviseren om dat dan wel ’in een mooie lus’ te doen, zodat het deurgordijn in het voorjaar daarna snel weer mooi recht hangt .

Ik heb een andere vraag ? 
Mailt u ons dan via info@ikwileenvliegengordijn.nl  , of bel ons via 06-58881520

© 2017 - 2024 www.ikwileenvliegengordijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel