Graag maken wij de keuze voor het juiste vliegengordijn zo gemakkelijk mogelijk.
Daarom hebben wij bij alle La Tenda vliegengordijnen een aanduiding met één (★) , twee (★★) , drie (★★★) , vier (★★★★) , of vijf (★★★★★) sterren toegevoegd aan de beschrijvingen.

Deze beoordelingen zijn vanuit 3 belangrijke product-eigenschappen onderverdeeld :

  • De dichtheid; welke van de vliegengordijnen sluit de deuropening daadwerkelijk het beste af, en houdt dus het meest effectief de vervelende vliegen tegen.
  • De mate van transparantie; kun je er goed doorheen kijken wanneer het gordijn eenmaal hangt, of sluit het gordijn de deuropening qua zicht juist goed af als een soort van zonwering.
  • Het geluid; maakt het vliegengordijn veel geluid wanneer je erdoorheen loopt, of is het betreffende deurgordijn door het gebruikte materiaal juist geluidsarm.


1. De dichtheid van een La Tenda deurgordijn is in feite het resultaat van 3 technische elementen. Het aantal koorden, de diameter van de koorden, en de vorm van de koorden.
Deze 3 criteria samen bepalen of een gordijn als geheel de deuropening goed of minder goed afsluit.

Dat vertaalt zich dan bij de artikelomschrijvingen in de webwinkel als volgt:
                         nauwelijks effectief
★★                      matig effectief
★★★                   gemiddeld effectief
★★★★                werkt goed
★★★★★             zeer effectief

De volgende 6 types La Tenda vliegengordijnen scoren met 5 en 4 sterren het beste op het gebied van dichtheid: BELLANO, CORTONA, CAMPOS, LAZIO, ASCONA en TRENTO   

---------------------------------------------    

2. Ook de mate van transparantie van een La Tenda deurgordijn is afhankelijk van een 3-tal criteria.
Is het gebruikte materiaal van zichzelf doorzichtig of juist dicht. Zijn er donkere kleuren of juist lichte kleuren gebruikt? En niet onbelangrijk, ook de afstand tussen de koorden bepaalt of er al dan niet veel lichtdoorval is. Veel lichtdoorval kan bij u wellicht ook juist niet gewenst zijn. U zoekt misschien een gordijn dat als zonnescherm of als room-divider dienst kan doen. Laat u dan gerust leiden door de modellen die in deze categorie van ons de kwalificatie 1 ster kregen.

Dat vertaalt zich dan bij de artikelomschrijvingen in de webwinkel als volgt:
                          zeer ondoorzichtig - laat nauwelijks licht door
★★                       ondoorzichtig - laat weinig licht door
★★★                    gemiddeld
★★★★                 redelijk transparant - laat voldoende licht door
★★★★★              zeer transparant - laat bijna al het licht door

De volgende 7 types La Tenda vliegengordijnen scoren met 5 en 4 sterren het best op het criterium transparantie: RIMINI, LAZIO, OSTIA, SIENA, ELBA en STRESA. Je kijkt er ‘zeg maar’ dwars doorheen.
Wil je het licht en/of de zon juist zoveel mogelijk blokken, dan komen de gordijnen CAMPOS1, CAMPOS2, TRENTO3, en de gordijnen BELLANO2 en BELLANO4 met 1 ster het meest in aanmerking.      

------------------------------------------------

3. En tot slot, hoeveel geluid maakt het gordijn wanneer je er doorheen loopt.
Ook dit criterium kan de keuze voor dat ene of juist een ander vliegengordijn beïnvloeden.
Een vliegengordijn dat gemaakt is van aluminium schakeltjes maakt veel meer geluid dan bijvoorbeeld een deurgordijn, gemaakt van de van veel zachtere PVC koorden.

Dat vertaalt zich dan bij de artikelomschrijvingen in de webwinkel als volgt:
                          geluidloos
★★                       bijna geluidloos
★★★                    licht geluid
★★★★                 nogal luid
★★★★★              erg luid
 

Alle La Tenda vliegengordijnen gemaakt van PVC koord hebben met 1 ster de kwalificatie geluidloos.
Eigenlijk maken alleen de aluminium kettinggordijnen ALUSAX met 4 sterren nogal geluid. Ook hulzen -gordijn CAMPOS en de luxe kralengordijnen ELBA, GENOA en STRESA maken wel wat geluid. (★★★)

----------------------------------

Uiteraard is de uiteindelijke keuze meestal ook deels een kwestie van smaak. Wij hopen u op deze manier toch enigszins van dienst te zijn bij het maken van de voor u juiste keuze.

Gratis sample:
Twijfelt u na het zoeken in onze webwinkel nog tussen twee modellen en/of kleurstellingen? Wij sturen u dan graag eerst een klein materiaal-voorbeeld van deze twee per post. Stuurt u ons daarvoor even een e-mail via info@ikwileenvliegengordijn.nl Vermeld daarbij uw naam en adres, en graag ook om welke twee vliegengordijnen het gaat. Deze service verlenen wij graag, en is geheel vrijblijvend.  

© 2017 - 2024 www.ikwileenvliegengordijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel